We love data.

Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries vormen samen dit architectenbureau uit Rotterdam en staat bekend om de opvallende en terugkerende elementen in de gebouwen. Multifunctionele gebouwen. Een opeenstapeling van blokken. Bijzondere combinaties van materialen. Kortom, lef voor experiment. Al hun projecten zijn exemplarisch, uitgesproken en gericht op een betere toekomst.

MVRDV is een ‘research driven’ bureau met een schat aan archiefmateriaal en omvat de dossiers van alle gerealiseerde en niet gerealiseerde projecten uit de periode 1991 tot nu. Een ongekend, rijke bron voor de actuele architectuur- en ontwerpcultuur.

https://www.boerdam.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_heart.svg

input.

concept, vormgeving

https://www.boerdam.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_accelerator.svg

activiteiten.

realisatie website en archief

https://www.boerdam.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/ecommerce_diamond.svg

output.

een koppeling tussen de website en het archief

https://www.boerdam.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_picture_multiple.svg

effecten.

het archief is makkelijk in gebruik en inzichtelijk voor publiek

Impact

MVRDV staat erom bekend gebouwen te creëren die energie besparen en zelfs zelfstandig elektriciteit opwekken. Het ontwerp voor Depot Boijmans Van Beuningen van MVRDV is bijvoorbeeld zo’n toonbeeld van duurzaamheid: uitgerust met moderne technieken en materialen, zuinig in gebruik van water en energie, voldoet het gebouw aan de criteria voor het predicaat BREEAM excellent.